Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Měli bychom před soud poslat posmrtně i kpt. Emila Zátopka: "Slova pana presidenta (K. Gottwalda), která pronesl na 1. sjezdu Českého svazu mládeže, když citoval starou revoluční píseň "Nechť zhyne starý, podlý svět, my nový život chcem na zemi!´ jsou pro nás vlastně myšlenky, které nás vedou vpřed. Vždyť my již nový život budujeme. A přece se našly zrůdy, které chtěly zničit naši výstavbu a cestu k socialismu. Počínání všech špiónů a zrádců je hanebné a stejně tak pošetilé, protože náš lid, který si vybojoval lepší podmínky pro život, se jich nikdy nevzdá a dějinný vývoj se také již nikdy nevrátí do starých dob. Lidé se přesvědčili o štěstí socialismu, o shodě a spolupráci a nedají si nikdy svá práva vyrvat z rukou.

Diversanti se odsoudili sami svými činy - rozvratnictvím a přípravou války proti vlastnímu národu. Rozsudek je výstrahou pro všechny, kteří by u nás v Československé republice hledali působiště pro své hanebné cíle. Všichni naši pracující budují společně svůj lepší život a každý, kdo by chtěl narušit naši společnou práci, skončí tam, kde skončila banda špiónů a diversantů. Rozsudek vynesl všechen československý lid. Jako příslušník čsl. armády vidím, že rozsudek - toť příkaz, který vyplývá z poctivé práce všech našich dělníků pro nás vojáky, aby pokojný život byl zachován." (Zátopkovo prohlášení bylo zveřejněno nedlouho po monstrprocesu s Miladou Horákovou a dalšími falešně obžalovanými.)

0 3
možnosti
BM

Jenže po  osmašedesátém dělal u vrtné soupravy, protože vysvětloval okupačním vojákům, že tady nemají co dělat......

5 0
možnosti
Foto

I to tele hubou SEMELE8-o;-)

2 0
možnosti
BM

V jednom se hrozně mýlíte. Dneska byl krásný den. A proto by to dnes šlo. (Jednoho krásného dne zničíme  všechny komunisty)... Takže?!!!

3 0
možnosti
AP

co blábolíte, dnes bylo krásně slunečno -to jen nenávist a zapšklost  vám nasazuje tmavé brýle

1 1
možnosti

I89v39o 31Ž97á64č30e62k

25. 2. 2014 17:36

Já jsem spíš pro to, aby byly podobné zákony zrušeny a aby si každý mohl říkat (ale jen říkat!), co chce. Když někoho trestáme za to, co říká, tak mu tím vlastně dáváme najevo, že se ho bojíme.

Nejsem silný v historii, ale myslím, že Hitler byl také nějakou dobu zavřený. A spíš mu to prospělo než ublížilo.

1 0
možnosti

Nebyl tak náhodou ten prezidentův vězeň dopaden jako agent StB?

0 3
možnosti
BM

Myslíte pana Škutinu? Tak ten opravdu agentem nebyl.

Hezký den

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS